Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tiina Raevaara: Koiran ja ihmisen yhteinen taival kivikaudesta tähän päivään

24.2. 14:00 15:00

Koiraluennot jatkuvat Kuopion taidemuseon Überhund – taiteen kiehtovat koirat -näyttelyssä lauantaina 24.2. klo 14 kirjailija ja filosofian tohtori Tiina Raevaaran kanssa.

Luennollaan Raevaara kertoo ihmisen ensimmäisen seuralaiseläimen alkuperästä ja siitä, kuinka koirat valloittivat maailman ihmiskunnan vanavedessä. Koira on nivottu tiukasti ihmisen kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Miksi ihmiset ylipäätään haluavat jakaa arkensa muunlajisten eläinten kanssa? Millaisia merkityksiä koiralla meille on?

Tiina Raevaara on perinnöllisyystieteestä väitellyt biologi, joka on käsitellyt koiraa sekä ihmisen suhdetta muihin eläimiin niin tieto- kuin kaunokirjallisuuden keinoin. Hänen viimeisin tietokirjansa on vuonna 2022 ilmestynyt Minä, koira ja ihmiskunta: Lajienvälisen yhteiselon historia. 

Luennon hinta: 10€ ja Kuopion taidemuseon pääsymaksu 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi. Varaa paikkasi luennolle ostamalla lippusi Kuopion verkkokaupasta: LUENTO: Tiina Raevaara: Koiran ja ihmisen yhteinen taival kivikaudesta tähän päivään – Kuopion verkkokauppa