Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taidevartti: Veera Launonen, Anemoia

2.11.2022 13:00 13:15

Lattialle matalalle jalustalle on asetettu kaksi tv-ruutua, joissa näkyy abstrakteja värikkäitä muotoja. Tv-ruutujen päällä on litteitä lasiesineitä.
Veera Launonen, Anemoia. Kuva: Sonja Vehviläinen

Kuopion taidemuseon Ars Libera – Dialogi -näyttelyyn keskittyvät taidevartit jatkuvat keskiviikkona 2.11. klo 13 taiteilija Veera Launosen ja hänen Anemoia -videoinstallaationsa parissa.

Launonen käsittelee uudessa Ars Libera – Dialogi -näyttelyyn toteuttamassa teoksessaan aikaa. 7-kanavaisessa videoinstallaatiossaan hän tutkii ajan kerroksellista luonnetta liikkuvan kuvan ja lasin vuoropuheluna ja pohtii, miltä näyttää, kun jokin alkaa tai loppuu, kuolee tai syntyy. Taidemuseon 2. kerroksen hämärässä tilassa hohtava teos ilmentää taiteilijan kuvittelemia hetkiä maailmankaikkeudessa. Teoksen värit ja lasin pinnoilla tapahtuva liike vie ajatukset unien maailmaan, jossa aika voi menettää merkityksensä. Tule mukaan taidevartillemme kuuntelemaan ja keskustelemaan taiteilija Veera Launosen kanssa teoksesta ja kaikesta, mitä se ilmentää ja millaisia ajatuksia se herättää.