Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taidevartti: Sanna Nissinen

21.12.2022 13:00 13:15

Ruutupaitainen nainen seisoo lehmää esittävän piirustuksen edessä. Piirustuksessa on nuolia ja tekstiä liittyen lehmän harjaamiseen.
Sanna Nissinen. Kuva: Jaana Jääskeläinen.

Kuopion taidemuseon vuoden viimeiselle taidevartille ke 21.12. klo 13 vieraaksi saapuu kuvataiteilija Sanna Nissinen. Hän esittelee Ars Libera – Dialogi -näyttelyssä esillä olevan teoksensa Animal Studies: How to Brush a Cow. Se on useista osista koostuva prosessitaideteos, jonka lähtökohtana on karjanhoidon ohjekirja vuodelta 1943. Videoteoksessa ytimenä on taiteilijan ja videolla esiintyvän lehmän sanaton vuorovaikutus, lajien välinen rinnakkaisuus ja yhdessä eläminen. ”Opiskelu eläintenhoitajaksi sai minut käsittelemään suhdettamme erityisesti tuotantoeläimiin. Luin vanhoja eläintenhoito-oppaita ja vaikutuin tavasta, jolla niissä eläimistä puhuttiin sielullisina ja tuntevina olentoina,” kuvailee taiteilija teostaan.

Ars Libera – Dialogi -näyttelyssä on esillä kolmetoista Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Liberan taiteilijaa. Sanna Nissisen lisäksi nähtävänä on teoksia Jouni Airaksiselta, Emma Fjältiltä ja Iida Valkoselta, Mikko Hallikaiselta ja Sami Korkiakoskelta, Lauri Heiltä, Antti Immoselta, Katarina Karppiselta, Ilkka Kivelältä, Timo Kokolta, Veera Launoselta ja Riitta Rönköltä. Näyttelyn kuraattori on FM, taidehistorioitsija Maaria Salo. Näyttely on avoinna 8.1.2023 saakka.