Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sinun orkesterisi kylässä

6.4. 15:00 15:30

Kuopion kaupunginorkesterin trio Sri Gopal / viulu, Sanni Määttä / viulu ja Hyesoo Kim / klarinetti vierailee taidemuseon Überhund – taiteen kiehtovat koirat -näyttelyssä lauantaina 6.4. klo 15. Minikonsertissa musiikki ja kuvataide kohtaavat ja luovat katsojalle eri aisteja puhuttelevan elämyksen. Trion ohjelmassa on suomalaisia kansansävelmiä – nopeita tanssirytmejä ja hitaampaa tunnelmointia, iloisia ralleja ja haikeita säveliä. Konsertin kesto on noin 25 minuuttia.

Konsertti järjestetään osana Kuopion taidemuseon Überhund – taiteen kiehtovat koirat -näyttelyä. Koiran ja ihmisen ainutlaatuinen suhde on kuvataiteen keskeisimpiä eläinaiheita. Vaikka koiria on kuvattu kuvataiteessa hämmästyttävän paljon, ovat ne kuitenkin hahmoina usein niin arkisia ja tavallisia, että saattavat jäädä huomaamatta. Überhund nostaa koirat katseen kohteeksi ja pääosaan. Näyttely kertoo myös lajiemme pitkästä yhteisestä historiasta ja suhteemme ainutlaatuisuudesta.

Minikonserttiin voi osallistua Kuopion taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja Museokortti käy maksuvälineeksi.