Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Opastus Juho Rissanen – Kuvauksen vilkkaus -näyttelyyn

7.4. 14:00 15:00

Kuopion taidemuseo Juho Rissanen Kuvauksen vilkkaus – Vibrancy on Depiction 29.9.2023-7.4.2024 Opastus näyttelyyn

Kuopion taidemuseolla järjestetään avoimia opastuksia näyttelyihin joka sunnuntai klo 14 perehtyen vvuoroviikoin taidemuseon eri näyttelyihin.

Odotettu Juho Rissanen – Kuvauksen vilkkaus -näyttely tarjoaa uuden näkökulman Rissaseen pureutumalla hänen taiteensa lisäksi hänen elämäänsä ja persoonaansa. Esillä on sekä tuttuja että harvoin esillä olleita teoksia, myös Rissasen kirjeitä ja valokuvia, joiden kautta välittyy hänen valloittava persoonallisuutensa ja suhteensa tukijoihin ja läheisiin ihmisiin.

Näyttelyssä on teoksia koko Rissasen taiteellisen työskentelyn ajalta. Esillä on muun muassa luonnoksia Rissasen lapsuuden traagiseen tapahtumaan liittyvästä isän kuolemasta sekä Pariisin vuoden 1900 maailmannäyttelyn teoksiin tehtyjä luonnoksia. Tunnettu, yksityiskokoelmaan kuuluva maalaus Hauta-Heikin mummo (1897) on yksi näyttelyn merkkiteoksista. Mukana näyttelyssä on myös Juho Rissasen perikunnalta Yhdysvalloista lahjoituksena tänä kesänä saatu maalaus Työstä paluu (1908) sekä yksi Rissasen viimeisimmiksi jääneistä teoksista, Tyttö ja koira (1950), jonka Rissanen maalasi Yhdysvalloissa. Rissaselle läheisten savolaisaiheiden rinnalla nähdään raikkain värein maalattuja kepeitä teoksia, joissa näkyy ranskalaisen taiteen vaikutus. Näyttelyssä pääsee myös kurkistamaan taiteilijan ateljeeseen, kuulemaan ja lukemaan Juho Rissasen kirjeitä ja vierailemaan Miami Beachilla, jonka auringon alla taiteilija vietti viimeiset elinvuotensa.

Opastukseen voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.