Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konsertti Mikko Valtosen näyttelyssä: Mikko Siirola ja Sanna-Kaisa Ruoppa

21.8.2022 15:00 16:00

Meidän Kuopio -festivaalin aikana taidemuseolla voi kokea myös livemusiikkia sunnuntaina 21.8. klo 15, kun Mikko Siirola (kitara) ja Sanna-Kaisa Ruoppa (sello) esiintyvät Mikko Valtonen: Syvään päätyyn -näyttelyn tiloissa.

Kitaristi Mikko Siirola on esiintynyt eri puolilla Suomea omin konsertein ja kamarimuusikkona. Nykyisen kotikaupunkinsa Kuopion kulttuurielämässä hän on ennakkoluuloton eri taiteenalojen tekijöiden kanssa aktiivisessa vuorovaikutuksessa oleva toimija, joka on yhtä lailla kotonaan nk. klassisen musiikin viitekehyksissä barokista nykymusiikkiin, kuin perustamassaan moniulotteista instrumentaalimusiikkia soittavassa Kyklosis-yhtyeessä tai tehdessään improvisaatioesityksiä efektoidulla sähkökitaralla yksin tai Hallintohimmeli-duossa lyömäsoittajan kanssa. Siirola toimii myös kitaransoiton opettajana.

Sellisti Sanna-Kaisa Ruoppa on vuodesta 2002 opettanut sellonsoittoa Ylä-Savon musiikkiopistossa Iisalmessa. Sanna-Kaisa musisoi aktiivisesti erilaisissa kokoonpanoissa. Sydäntä lähellä ovat myös laulu, teatteri, kirjallisuus ja viron kieli.

Ohjelman kesto arviolta 45 minuuttia. Musiikkiesitykseen voi osallistua taidemuseon pääsymaksun hinnalla 10/6 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy myös maksuvälineeksi.