Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Laiskiainen

22.2.2023 10:00 19:00

Harmaapartainen ruutupaitainen mies nojailee istualtaan tyynyyn teoksen alla silmät kiinni.
Museoassistentti ahkeroi. Kuva: Jyri Väisänen, Kuopion taidemuseo.

Oho, olis näköjään laskiainen taas! Noh, meillä Kuopion taidemuseolla ei nyt ehditty mukaan laskiaisriehaan. Järjestetään nyt sitten kuitenkin Laiskiainen laskiaistiistain jälkeisenä keskiviikkona 22.2. Mietittiin että voitais laiskotella oikein porukalla äänimaljarentoutuksen merkeissä, mutta sepä varattiin täyteen välittömästi. Jos et varannut paikkaasi niin tuu joskus toiste.

Mutta eihän Laiskiainen tästä jää kiinni. Keskiviikkoisin meillä olisi taidevartti, mutta järjestetään nyt laiskiaisvartti. Laiskiaisvartilla klo 13 Kuopion taidemuseon museoassistenteista laiskin, eli Pertti, roikkuu ihan kaikessa rauhassa taidemuseon kokoelmanäyttelyn rennoimman teoksen, Antti Rönkän Hyvä ote -veistoksen äärellä. Voit seurata varttia itsellesi ominaisimmassa asennossa, sillä tarjolla on tavanomaisten istuinten lisäksi myös säkkituoleja (sohvia ei jakseta nyt kantaa näyttelytilaan, niillä voit maata aulassa). Jos et jaksa hilata itseäsi yläkertaan, voit tutkailla Kari Juutilaisen Presence -näyttelyä lattiaperspektiivistä.

Meillä on muuten hyvä kahvikone aulassa. Laiskiaisen ajan siitä saa tursokahvit eurolla. Tursotetaan nimittäin siihen kunnolla kermavaahtoa päälle. Museokaupassakin saattaa olla joitain laiskiaisyllätyksiä – katsotaan nyt, miten käy.

Maksaminenkin saattaa joskus vähän kehtuuttaa, niin tuumattiin, että maksat mitä jaksat. Eli taidemuseoon pääsee Laiskiaisena myös ilmaiseksi.

En kyllä jaksa kirjoittaa pidempää tapahtumatekstiä.