Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Katriina Tiira: Koirien kognitiiviset kyvyt – mitä koira ymmärtää?

16.3. 14:00 15:00

Mitä koira uusimpien tutkimusten mukaan ymmärtää ja käsittää? Entä millaisia tunteita koira kokee? Miten hyvin koira ymmärtää meitä? Tajuaako koira epäoikeudenmukaisuuden? Entä voiko koira tuntea empatiaa? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus suositulla Katriina Tiiran luennolla, joka sopii niin koiranomistajille kuin koirattomillekin.

Katriina Tiira (FT, eläinten käyttäytymistieteen dosentti, ja smartDOG testien kehittäjä) on tehnyt tutkimusta koirien käyttäytymisestä vuodesta 2008 lähtien. Katriina on tutkinut koiran käyttäytymisen ja persoonallisuuden perinnöllistä taustaa ja esimerkiksi koiran pelokkuuteen vaikuttavia ympäristötekijöitä. Viime vuosina Katriinan tutkimus on keskittynyt koirien kognitiivisiin ominaisuuksiin. Katriinalla on vahvan koiratutkimustaustan lisäksi myös poikkeuksellisen laaja käytännön kokemus niin lemmikki-, kuin työkoirienkin testaamisesta ja luonteen arvioimisesta.  Katriinan luennot perustuvat uusimpaan tutkittuun tietoon koiran käyttäytymisestä.

Luennon hinta: 10€ ja Kuopion taidemuseon pääsymaksu 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.

Varaa paikkasi luennolle ostamalla lippusi Kuopion verkkokaupasta: LUENTO: Katriina Tiira: Koirien kognitiiviset kyvyt – mitä koira ymmärtää? – Kuopion verkkokauppa