Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

ANTI-festivaali: Jaettu tulevaisuus: Imagining Future Bodies

14.9.2022 15:00 18:00

Kuva: Pekka Mäkinen.

Roberto Fuscon, Emma Fältin ja Anna-Maria Väisäsen Imagining Future Bodies on esitys, jossa yli 60-vuotiaista kuopiolaisista koostuva osallistujajoukko jakaa yleisölle kokemuksellista matkaansa tulevaisuuden Kuopioon. Teos on osa ANTI-festivaalia.

Emma Fält ja Anna-Maria Väisänen ovat työskennelleet vuoden alusta alkaen yli 60-vuotiaiden kuopiolaisten kanssa viikoittaisissa taidetyöpajoissa. ANTI-festivaalille Fält ja Väisänen toteuttavat yhteistyössä työpajojen osallistujien ja taiteilija Roberto Fuscon kanssa kaksiosaisen Jaettu tulevaisuus -teoksen, jossa tekijät kutsuvat yleisöjä mukaan kartoittamaan tapahtumakaupunkimme merkityksellisiä paikkoja ja unelmoimaan yhdessä Kuopiota 100 vuoden päähän.

Jaettu tulevaisuus: Imagining Future Bodies on esitys, jossa työpajojen osallistujat jakavat yhteistä työskentelyään yleisölle. Osallistujat ovat tutkineet kaupunkitilaa ja elinympäristöjään sekä näihin liittyviä tulevaisuuden unelmia ja tarpeita. Työssä keskeistä on ollut syvällinen ja radikaali kuunteleminen, yhteiskuvittelu ja moniaistisen lähestymistavan hyödyntäminen. Kuopion taidemuseolla ryhmä työskentelee valitsemiensa materiaalien kanssa, joita he pitävät tärkeänä osana tulevaisuuden kehojen ja ympäristöjen kuvittelemisessa.