Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Anna Kortelainen: Yllättävä Sara! oivalluksia Sara Hildénin elämäkertaa kirjoittaessa

16.2. 18:00 19:30

Anna Kortelainen, kuva: Marek Sabogal.

Kuopion taidemuseossa päästään tekemään tarkempaa tuttavuutta Sara Hildéniin Anna Kortelaisen luennon Yllättävä Sara! oivalluksia Sara Hildénin elämäkertaa kirjoittaessa myötä. Esitys pohjautuu Kortelaisen kirjoittamaan elämäkertateokseen Hyvä Sara! Sara Hildénin kolme elämää (2018). Luento on taidemesenaatti Sara Hildéniin liittyviä suomalaisia modernisteja ja abstraktin taiteen edelläkävijöitä Kuopion taidemuseon ja Sara Hildénin säätiön kokoelmista esittelevän Kuopion taidemuseon Sara & Co. -näyttelyn oheistapahtuma.

Anna Kortelainen (s. 1968) on helsinkiläinen kirjailija ja taidehistorioitsija. Hän on kirjoittanut tietoteoksia taidehistoriasta, kulttuurihistoriasta, naisten historiasta, lääketieteen historiasta sekä Viipurista, mutta myös elämäkertoja sekä kolme romaania, joista viimeisin kertoo Albert Edelfeltin Erik-pojan kohtalosta (Tulirinta, 2020).

Tapahtumaan voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi. Paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Varaa paikkasi ennakkoon taidemuseon asiakaspalvelusta tai puhelimitse (+358 17 182 633).

Tapahtuma esitetään myös live-striiminä Kuopion taidemuseon Youtube-kanavalla: https://www.youtube.com/@kuopiontaidemuseo3445.

Kuopion Isänmaallinen Seura tukee tapahtuman järjestämistä.